dinsdag 7 juli 2009

Bulderend Water

Ohayo gozaimasu,

We werden smorgens wakker, en gingen op naar ons ontbijt, wat ook door de eignaresse werd gemaakt. Ook hier weer heel veel bakjes, moeders hield haar hart vast waarmee ze weer de keuken uitkwam. Ons ontbijt bestond uit witte rijst, miso soup, en andere soep, gebakken ei, zalm, broodjes, honing, sardientjes, salade, pudding, thee, jusorange, en engels thee met suiker.
We zaten dus hartikke vol na afloop. Katie had de avond ervoor een mooie tekening gemaakt om de mensen te bedanken voor de gastvrijheid, hier waren ze ook erg blij mee, ze liet hem niet meer los.

Een lekker wandeling daarna gemaakt door Narai, de bekende brug bezocht, die gerecronstrueerd is uit de edo periode. En de berg opgelopen waar we veel groen gezien hebben.

De koffers opgehaald, en naar het station klaar voor onze treinreis naar takayama.
Weer een goede verbinging, en er lijkt geen einde te komen aan het mooie landschap.

Eenmaal aangekomen in Takaya storte het van de daken, en hebben we bij de eerste de beste supermarkt een paraplu gekocht. Daarna op zoek naar de minshuku, die we ditmaal zonder hulp gevonden hebben. Een iets kleinere kamer dan Narai, maar met tv.
Ondanks dat het storte, toch leuk aangekleed, en lekker uit eten geweest in een klein restaurantje. Hier hebben we hida beef gegeten, de lokale koe daar, en van de grilplaat. Ook hier weer stuk of zes bakjes, en het smaakte heerlijk.

Daarna terug naar de minshuku, waar de futon dunner is, maar de kussens zachter (ietsjes maar) en mams het idee heeft dat we aan het kamperen zijn in houten huisjes. Maar dat is traditioneel japan zeggen we maar. Lekker aan de chippies gegaan, en katie zat aan de tv gekluisterd voor een japanse soapserie (in tokyo hingen overal posters daarvan). Moeders aan de bouget reeks, en daarna heerlijk geslapen. We liggen hier vroeg op bed

Groetjes Katie en Anita



De mooie brug van Narai



Pap, laat het een tip zijn, laat het niet zo ver komen
Onze alleraardigste, gastvrije japanse minshuku eigenaren
Het prachtige uitzicht vanuit de trein, hier hangt de mist boven het water.
Katie die de thee uitprobeerd, ook hier zeewierMoeders die de futon uitprobeerd, en het is warm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten