dinsdag 7 juli 2009

Katie wordt beroemd

Konnichiwa,

Het is alweer zondag, lekker geslapen in ons hotelletje, en japanse tv gekeken.
Na een lekker ontbijtje, heeft katie haar complete nieuwe lolita outfit aangetrokken, speciaal voor harajuku tokyo.
Vlak voor het harajuku station komen iedere zondag jongeren bij elkaar die zich kleden in cosplay, lolita of visual kei. allemaal extreme japanse kledingstijlen. Dit wordt dan ook druk bezocht door toeristen.

Op de metro naar harajuku werd katie al flink aangestaard, dus dat begon al goed, eenmaal aangekomen bij harajuku was het nog vroeg. Dus zijn we eerst naar de bekende meiji tempel geweest die er vlakbij ligt. Hier hebben we mooie fotos gemaakt, ook nog van een bruidstel wat daar ging trouwen. We hebben voor het betreden van de tempel onze handen gewassen, eerst links, dan rechts en daarna met je linkerhand je mond wassen. Hier hebben we ook nog onze wens opgeschreven, die later in een boom gehangen wordt.

Nadat we de hele meji tuin door gelopen zijn, gingen we terug naar de brug. Daar waren inmiddels de eesrte geariveerd. Ook katie zocht een plekje op, op de brug. Verveolgens werden er tientallen fotos van haar gemaakt, en werd ze ook nog gevraagd voor een tv interview van IRC station. Ook werd ze door andere jongeren op de brug gevraagd voor een gezamelijke foto, en heeft ze nog een zelfgespoten waaier van een jongen gekregen, die ook verkleed op de brug stond.


Daarna zijn we de daiso nog ingedoken, dat is de 100 yen shop, waar bijna lles 100 yen kost.
Een levensgevaarlijke winkel, maar katie heeft een leuke lunch set gekocht voor haar volgende school. Moeder was intussen een pafje aan het roken, en we konden de verleiding neit weerstaan om toch nog even in de lolita winkel te kijken. Ook hier weer een volle tas.

Na dit avontuur gingen we door naar de volgende, het wijk akihabara. Het mekka voor elektronica, manga, anime en ons maid cafe waar we naar toe gingen. Moeders had het geweten. Na eerst de weg kwijtraken, was er gelukkig een lieve japanse jongen die ons de weg wees, (anders zaten we daar nog steeds) en katie zag in haar ooghoek het @home maid cafe (google die maar eens). Nadat we eerst in de verkeerde rij hadden gestaan, hebben we vervolgens een uur in de rij getsaan om binnen te komen, zo druk was het. En we moesten entree betalen.
Bij binnenkomst werden we van alle kanten begroet door alle maids. We kregen een kaart, en besloten te gaan voor de asociaal grote ijsjes met veel suiker en slagroom. Toen onze bestelling gebracht werd, moesten we onze hand in een hartje vouwen en samen het eten gezegd op zijn maids. Na ons heerlijke ijsje, ging Katie nog op de foto met een van de maids, en kregen we lidmaatschaps pasjes. We zijn nu officieel masters. We waren wel blut naar dit bezoek, maar het wat het waard, want zoiets kan alleen in Japan!

Maar Katie was nog niet uitgeshopt, want die vond een groot manga/anime warenhuis. Waar ze naar buitenliep met een leuk anime figuurtje (voor de kenners, haruhi figma figure 002) en een cd ( single van de anime k-on). Dus die centjes gaan er goed doorheen.

En savonds zijn we nog doorgegaan naar een andere wijk, waar heel veel werd gegokt, met allemaal klein balletjes die met hoge vaart door de machines gieren. Bakken voor balletjes stonden naast de gokkers, en het geluid was oorverdovend. Hier hebben we lekker bij de maccie een burgertje gegeten, aangezien die ijskolus van het maid cafe al een flinke bodem had gelegd.

Hierna terug naar ons hotelletje, lekker slapen.

Groetjes Katie en Anita



De sake tonnen bij de meji shrine
Moeders presenteerd; gestutte bomenZon lantaan paal paste helaas niet in de koffer
Katie wordt beroemd ;)
Van de jongen rechts een mooie waaier gehad
Met een andere lolita

3 opmerkingen:

  1. Foto's!! Ik ga nu @home maid cafe googlen want ik heb helemaal geen idee wat dat is...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk hoor Katie, jullie staan er prachtig op!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die gozer naast je die de die waaier gaf. wat een gave facepaint en kostuum!

    knuffel Simone

    BeantwoordenVerwijderen