zaterdag 4 juli 2009

De Japanse Kredietcrisis is voorbij!

Konban wa,

Wat een dag vandaag, en wat een hoop mensen hebben we gezien.
Nadat we rustig ontwaakt waren van onze bedden zijn we overgegaan op een lekker ontbijtje, en op naar de metro voor ons tokyo avontuur!
Katie had natuurlijk na drie keer kijken de metro al door, dus daar zaten we dan in de metro naar shibuya. Alles is hier trouwens spikkiespan schoon, moeders voelt zich zelfs schuldig als ze een peukkie op de grond moet gooien. De mensen zijn overigens ook erg beleefd, daar kunnen wij nog wat van leren. Maar terug naar shibuya, het hippe shopping district, voor zij die niet van vreemde kledingstijlen zoals onze katie houdt. Hier zijn we naar het standbeeld van de hond hachiko geweest, en vervolgens het bekende warenhuis shibuya 109 ingelopen.
Wat een gekte daar, uitverkoop, en uitverkoop in een warenhuis in japan betekent tientallen japanse meisjes die je schreeuwend naar hun winkeltje lokken.
we hebben dit 5 verdiepingen volgehouden, en waren er toen hard wandeld uitgelopen (=gevlucht).

Vervolgens zijn we lopend naar harajuku gegaan, waar we op weg daar naartoe de verklede jongens en meisje al zagen lopen. Dan weet je dat je goed zit.
Na wat omgeloop en gezoek naar een bank, kwamen we bij de takashite dori, de straat uit katies droomwereldje. Wat een drukte, maar we keken onze ogen uit! Katie kwijlde zelfs een beetje.
Maar moeders kreeg langzaamaan een nicotine tekort, dus nadat Katie haar eerste jurkje bij closet child had gekocht (2e hands lolita winkel) zijn we neergestreken op een terrasje bij een restaurantje. Katie had veel bekijks als westerse lolita, en het plekje was uitermate geschikt om even lekker te gaan mensen kijken. Maar toen arriveerde katie in de hemel, een grote ruimte met een en al lolita, jurken, blousen, nog meer jurken, vestje, rokken en accesoires. in de uitverkoop. Je snapt hem al, we hadden zoveel gekocht dat we het eerst bij het hotel af moesten leveren voordat we verder konden gaan.

Nadat we langs ons hotel waren geweest, gingen we door naar shinjuku. Als er ergens menselijke files bestaan, dan is het daar wel (daar ligt overigens het drukst bezochte treinstation van de wereld, met dagelijks meer dan 3 miljoen bezoekers, en daar moeten wij maandag opstappen).
Hier zijn we naar het studio alta warenhuis geweest, waar op de 8e verdieping de showroom was van volks, het japanse merk voor ball jointed dolls. Helaas was katie`s budget niet hoog genoeg meer om er een mee te nemen, want de goedkoopste kwam op ruim 400 euries.

Tot slot weer terug naar harajuku geweest, om stiekem weer even naar hetzelfde winkeltje terug te gaan, en hier weer met een volle tas naar buiten gelopen.
Daarna lekker gegeten in het hippe harajuku, waar we de enigste buitenlanders in de hele zaak waren (en er was een zit-rookruimte voor die mutti).

Nu zijn we moe, dus alleen nog een ijsje en naar bed

Groetjes Anita en Katie

Veel plezier met de foto:s

Katie bij het hachiko beelditziht over het drukke kruispunt van shibuya
Plastic eten in de etalage, om je keus te maken
Japans meisje in harajuku
Ingang van takeshite dori,
Uitgang van takeshite dori
Cosplay van bekende anime (japanse tekenfilm) zwart wit combi plus nieuwe schoenenBaby blauwe comb
Katie` s eigen lolita kimono

Katies avondhap (surayaki) met heel ei
Moeders persoonlijke favoriet (het hoedje),
at ze hier showt.
Katies 5e combinatie

4 opmerkingen:

  1. DIE OUTFITS ZIJN HELEMAAL TE GEK!

    past het nog allemaal wel in je koffer of moet je de meeste dingen die je mee hebt genomen daar later.

    nog heel veel plezier de komende dagen groetjes Eline

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat schrijf je leuk Katie! Ik vind de kimono het mooiste. Maar dat hoedje wil ik ook zeker van dichtbij bekijken als je thuis bent. Hoe doe je zoiets in je koffer? Kan die plat? Zie ik het goed dat ze links rijden daaro?? Ik ga nu even googlen om op te zoeken wat er aan de hand is met dat hondje van de eerste foto...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. http://en.wikipedia.org/wiki/Hachik%C5%8D
    Heb net gelezen, een soort Japanse versie van Greyfriar's Bobby. Er komt een nieuwe film uit in augustus over zijn verhaal, met Richard Gere (als de hond?? ;-) nee toch?). Ik denk dat we daarnaartoe moeten dan maar...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jeetje wat een leuk verhaal! Ik heb er al van genoten en wat een leuke foto's, prima toestel he!En wat een leuke dingen heb je gekocht Katie, ja helemaal jouw stijl. Hebben jullie een extra koffer bij je?? Ik ben straks reuze benieuwd om alles te bekijken hoor.
    Geniet er samen van, liefs Lien

    BeantwoordenVerwijderen