zaterdag 18 juli 2009

Vulkanen en wellsbath

Konban wa,

Hier lekker wakker geworden, moeders was door de niet zo verblindende gordijnen al om 6 uur wakker. Hierna spulletjes gepakt, en met de auto naar station aso gebracht. Wat een luxe als je de enigste bent die er verblijft, en aardige mensen, dat helpt ook.

Geld gepint, ook dat is nodig, tegelijkertijd een ontbijtje gehaald. Ons ontbijt van vandaag bestond uit een kaasstengel, salade, cake brood, kippekluifies en een puddingkje. Erg voedzaam voor onze lange reis, want niet veel later stapte we in de bus naar mt.aso. Aso is een nog werkende vulkaan die in vlagen nog veel zwavelgas uitspuwt. Dus we vonden het beiden wel erg spannend, voor het eerst in ons leven naar een echte vulkaan.

De reis naar boven was almachtig prachtig vanuit de klepperende ramen van de bus. Daar zagen we voor het eerst koeien, paarden en heel veel gras. Bovenaan gekomen werd er toch geen rekening gehouden met moeders, en gingen we gewoon met de monorail naar boven. Zoals moeders het beschrijft: met een bakkie in de lucht. Dit overleeft en langs de rand van de vulkaan gelopen. Het was helaas erg mistig en winderig daarboven, dus we konden een paar glimpsen opvangen van het heet zwavel meer wat in mount aso ligt. Erg groen, en hij maakte zelfs een sissend geluid, prachtig om te zien.

Daarna weer naar beneden met het bakkie in de lucht, helaas net de bus gemist, dus naar bendeden naar het vulkaan museum gelopen. Hierdoor wel over een paar mooie natuurpaadjes kunnen lopen. Een rondje door het museum gemaakt, en een spectaculaire film over de aso vulkaan gezien. En jawel eenmaal terug miste we weer de bus, dus anderhalf uur wachten. Maar uit ellende een lekker bakkie chocomel gaan drinken, maar getveredemme vieze koekjes。Niet alles is lekker hier in japan, dat jullie het even weten.

Beneden weer met beide voeten op de grond, en op zoek naar het villa park hotel. Hier zou een zwembad zijn, en daar waren we wel aan toe. En jawel een heerlijk zwembad, eerst een hele tour door het hotel, en kwamen terecht in een beautyfarm. En dat voor omgerekend 8 euro per persoon, konden wij niet klagen. Kluisjes, haarborstels en handdoeken (en oorpeuters voor moeders). Lekker eerst ffies douchen en het bad in, hier waren meerdere dingen de doen. Bubbelbaden, warme baden, hete baden, voetenbaden, saunas, hete stenen en whirpools. Mmm we hebben genoten, en na ruim 3 uur non stop poedelen begonnen onze maagjes aardig te rommelen.

De lieve mensjes van ons hotel gebeld, en kwamen ons ophalen met de hybride auto. Eenmaal terug bij het hotel raakte we natuurlijk aan de klep met de eigenaresse en vlogen de levensverhalen in gebrekkig engels om je oren. Zolang lopen kleppen dat ons restaurant al dicht was, eigenarresse voelde zich schuldig en bracht ons toen naar de family mart, die 24 uur per dag open is, en lekker kippie en spaghetti gehaald.

Daarna nog een uurtje geblogd en waren zo moe dat we van ellende japans gesproken harry potter zijn gaan kijken (katie kon het volgen, moeders keek de plaatjes).
Welterusten (oyasumi nasai!)

Groetjes Katie en Anita

3 opmerkingen:

  1. Wat geweldig bij zo'n vulkaan te lopen. Het lijkt me dat het zo naar zwavel stinkt. Ja als je dan zo weg geweest bent is het lekker in een zwembad te plonzen en zeker als er een beautyfarm is. Heerlijk! Wat is het toch leuk om alles zo te lezen.
    Groetjes, Lien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als jullie maandagavond terug zijn zit ik net in de filmhuis in Utrecht de Japanse film Megane te kijken, dus ik blijf toch nog een beetje in de Japanse sfeer hangen. Heb ook nog 2 japanse schrijvers gelezen tijdens jullie trip. (Maar geen sushi gegeten, dat dan weer niet.) Ik kom van de week een keer langs om alle verhalen te horen en spullen te bewonderen. Goede reis terug.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Arigato gozaimasu Katie & Anita! Voor jullie leuke verhalen én... hte loot! :)

    BeantwoordenVerwijderen