woensdag 15 juli 2009

De boottocht naar hiroshima

Konnichiwa,

Weer vroeg opgestaan en vandaag zouden we naar het peace memorial park gaan van hiroshima. Hier staat ook de atoom bom dome, een gebouw waar de muren nog van staan maar verder niks. Vanaf Miyajima konden we een directe snelle boot nemen naar het park, dit hebben we dan ook gedaan. En jawel we waren de twee enigste en hadden dus onze eigen prive boot naar hiroshima, wat een luxe jongens.

Eenmaal aangekomen eerst langs de a-bomb dome gelopen, en daarna door naar het park. Hier waren diverse monumenten en heel veel schoolkinderen die met een uitje hier naar toe komen.
Ook worden er altijd duizenden gevouwen kraanvogels achtergelaten ter nagedachtenis van een meisje die overleden is door de gevolgen van de atoombom, en die ook voor alle kinderen staat die overleden zijn door de atoombom.

Daarna zijn we doorgegaan naar het museum, hier waren veel fotos en de geschiedenis over hiroshima. Daarnaast natuurlijk allemaal foto:s en nagebouwde plattegronden van hoe het er voor de bom en na de bom uitzag. Erg schokkend. Verder ook veel gevolgen gezien van de atoombom, en was al met al erg indrukwekkend.

En jawel op de terugweg naar miyajime hadden we weer een priveboot, met privekapitien die ons van alles vertelde over hiroshima en miyajima. Wat een luxe jongens.

Eenmaal terug op miyajima zijn we weer doorgelopen naar de oranje poort die ditmaal onder water stond. Het was ook nog eens warm weer, dus de slippertjes gingen uit, en de voetjes in het zoute water. Daarna zijn we de heuvel opgelopen langs een rivier. En daar kreeg Katie de schrik van haar leven, een slang! In levende lijven, hij was echter banger voor ons dan wij voor hem, dus hij gleed snel het water in, maar katie kon nog net een actie shot maken! Dat was wel even schrikken, maar superstoer natuurlijk! Katie weer de slippetjes uit en had de halve rivier door het water gelopen en de rotsen op geklommen.


Na deze beklimming en bestijging, begonnen onze maagjes al aardig te rammelen. Maar ook hier precies hetzelfde verhaal als gisteren, na 6 uur zit alles potdicht. Dus weer wat leuks aan getrokken, want de dames gingen uit eten met de boot. We besloten erg orgineel te gaan eten, en zijn dus weer naar het zelfde plekje gegaan als gisteren. En ook weer heerlijk gegeten, moeders had een soort omelet die voor haar neus gebakken werd op een klein pitje, en katie had een bord rijst met hachee. En niet te vergeten weer een portie gefrituurde aardappeltjes met mayo en ketchup. Mmm we hebben weer lekker gegeten.

In de tussentijd voordat de boot ging, want die ging uiteraard net voor onze neus weg. Dus Katie had een goed exuus om de lokale boekenwinkel te bestormen. Maar leg maar eens uit wat je wilt, het vrouwtje snapte er niks van, en nog minder waarom ze het niet in haar winkel had. Maar de boot genomen en lekker naar bed, de bambis nog even goededag gezegt en de binnekant van onze ogen gaan bekijken.

Groetjes Katie en Anita

De a-bomb dome


En het bewijs van onze aanwezigheid :P


Katie op de T-vormige brug, het doel van de atoombom


Honderden musjes, hier bij een meneer op schoot
En weer op de terugreis met onze prive boot
DEn onze prive kapitein!
De super speedy boot
Moeders zat er even doorheen
De schrik van de dag, de slang!
Bij de rivier in miyajima

3 opmerkingen:

  1. Hoi meiden! Wat leuk om al je avonturen te lezen! Ik lees dat jullie rg aan het genieten zijn van al het moois om jullie heen! :)
    Geniet ervan en nog heel veel plezier!!

    Ik blijf jullie volgen!

    liefs marith

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo meiden wij genieten van jullie reisverhaal en de bijbehorende foto`s Vanuit Japan .Een heel klein verzoek als jullie weer uit winkelen gaan zouden jullie voor mij wat zijden lapjes mee willen brengen voor om te quilten. De kleuren maken niets uit ben al heel blij als jullie wat voor me mee willen nemen de kosten worden natuurlijk vergoed. In ieder geval nog heel veel plezier kus dirk en carla

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Na de voorgangers durf ik dit plekje wel even te misbruiken om op jullie aanbod in te gaan en heeeeeel lief te vragen of jullie nog een pakje sojavisjes voor me willen meenemen (van die plastic visjes die je kunt vullen met sojasaus dus -- hey, what else could it be? ;) Dat zou helemaal geweldig zijn! Maar alleen als er nog ene plekkie in de koffer is natuurlijk. Of stop ze anders in de paraplu! Maar dan moet die natuurlijk niet meer open tot jullie thuis zijn... anders regent het visjes :)

    Jullie maken trouwens wel echt een enorme reis van de ene naar de andere kant zeg! Wow! Geniet er nog maar goed van :)

    BeantwoordenVerwijderen