woensdag 8 juli 2009

Water, water uit de lucht

Konnichiwa,

Na weer een nacht op de dunne futon, kon moeders nog niet helemaal wakker worden.
Katie is dus het dorpje ingegaan om wat lekkers te eten te halen voor ons ontbijt.
Dus lekker bij de 24 uur winkel, chocolade broodjes, worst, gewone broodjes en aarbeienmelk gehaald. Maar daar bleef het niet bij, want haar uitstekende neus vond natuurlijk een boekenwinkel, met manga, waar ze uiteindelijk na lang besluit naar buitenliep met de gothic en lolita bible, een tijdschrift met allemaal informatie en fotos over lolita mode.

Daarna lekker ons ontbijtje opgegeten, en doorgegaan naar de ochtendmarkt, die iedere morgen plaatsvind aan de rand van de rivier. Hier lekkere japanse pruimen gekocht, en doorgegaan naar een mooie tempel. ook hier weer netjes onze handen en mond gewassen, en daarna naar het governement hall museum. Hier was allemaal informatie, en bewaarde stukken over de geschiedenis van het plaatsje takayama te vinden.

Daarna wilden we door naar het hida folks village, waar allemaal oude hutten staan zoals ze vroeger leefde. Helaas kwamen we daar wat aan de late kant aan, dus vonden we het niet de moeite meer om naar binnen te gaan. Maar inees zagen we een winkel vol met teddyberen, niet een, niet twee, maar wel honderden. Van made in china, tot echte steiff en roosevelt beren.
Moeders was in hemel, en werd verliefd op een leuk klein russ beertje, ook katie kon niet met lege handen naar buiten lopen en kocht een leuke beren portomonne, met bijpassende sleutelhanger. We mochten zelfs een foto maken van de winkel voor oma reinie.

Op de terugweg naar onze minshuku kwamen we langs een winkel waar ze allemaal school uniformen verkopen. Hier heeft katie twee paar schoolsokken gekocht, en helaas hadden ze geen nekstrikken meer in het zwart.De hele familie vond het geweldig dat er toeristen in hun winkel wat kwamen kopen. En een voor een kwamen ze kijken.

Savonds hebben we lekker gegeten in een tentje aan de winkelstraten van takayama, moeders had rijst met miso saus curry, en ze leert steeds beter met stokjes eten. Katie had noedels met rollade erin. Het smaakte ons prima.

Savonds lekker asociaal chippies lopen vreten voor de kijkbuis, en daarna lekker slapen, en natuurlijk nog even lekker in bad met ze tween.

Groetjes Katie en Anita
Brug langs de takayama hoofdrivier





Grote poort over een brug





Grote tempel, gebouwd op een berg


Bijdehante schoolkinderen


Moeders in de berenwinkel


En haar persoonlijke trots
Katie aan de noedels
Moeders klaar voor het bad

2 opmerkingen:

  1. Jeetje meiden, wat genieten jullie. Ik ben weer helemaal bijgelezen! Als je het allemaal leest is het net of je het allemaal meebeleeft! Geweldig in één woord! Lekker he allemaal dingetjes kopen, genoeg ruimte in de koffer??!!
    Ik ben straks reuze benieuwd om alles te zien hoor. Hier gaat alles z'n gangetje en het is op dit moment kloteweer. Koud en regen, maar volgende week wordt het weer zonnig volgens de berichten. Nou geniet maar weer, ben benieuwd naar de volgende brief!
    Dag allebei, liefs Lien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een belevenis en wat schrijf je leuk!

    BeantwoordenVerwijderen