zaterdag 11 juli 2009

Kimono shopping

Konban wa,

Heerlijk, na een nachtje slapen weer opstaan in de culturele hoofdstad van Japan en daarna weer op onze trouwe ijzeren rossen gestapt. Want geloof mij maar, zonder fiets word je knettergek in kyoto. Want ondanks dat de straten erg klein lijken op onze kaart, zijn ze in werkelijkheid kilometers lang.

Na het bestuderen van de kaart gingen we rap trappend op weg naar sekihoji tempel, waar gemiddeld duizen fel ornaje gekleurde palen, in een pad naar boven staan. En geloof mij, de dosis oranje die we daar gezien hebben zie je op konningingendag nog niet, lang leve holland. Er stonden allemaal mooie felgekleurde gebouwen, en katie heeft ook nog aan een bel gerinkeld en een wens gedaan. Overal waar je keek stonden allemaal beelden van vossen, dat zijn namelijk de beschermheren van de tempel.

We zijn een heel eind omhoog gelopen, tot aan de top, en toen weer naar beneden. Jongens, wij zijn sporters als we terugkomen, keiharde kuiten en een ijzeren conditie. Op onze weg naar beneden stond een standje met 2ehands kimono`s en yukata`s. Moeders had al vrij snel een roze uitgezocht voor Katie, en binnen een minuut stond katie helemaal in traditioneel japans.
Dus je begrijpt wel, dat die kimono mee naar huis ging.

Na een peukkie en een snoepje, vervolgde wij onze reis weer naar beneden waar we een enrom leuk winkeltje zagen met alles voor 1050 yen, dat is omgerekend 8/9 euro. Hier vond katie een prachtige japanse paraplu in de kleuren van haar lolita kimono. Dus ook die gaat mee naar holland (dat ie niet in de koffer past, en dus overal mee naartoe gesjouwt moet worden is een ander verhaal).

Eenmaal terug van onze ryokan, en ons even opgefrist zijn we doorgegaan naar downtown. Hier kwamen we nog meer leuke winkels tegen en ook een 2ehands kimonowinkel (hint elma).
En daar hing die, de kimono voor moeders, maar die vondt hem natuurlijk weer te duur. Dus de handelaarster in moeders kwam los en ging lekker pingelen. En ja hoor, de japanse eigenarresse was er zo door verrast dat ze prompt akkoord ging. Ze wist niet wat haar overkwam. Maar moeders liep naar buiten met een prachtige kimono met lange mouwen en mooie print.

Alles bij het hotel geloosd, verkleed en lekker uit eten geweest. Katie had gefrituurde groenten en gigantische garnalen, en moeders had weer een soepie met noedels (enorme noedels), ei en wat lappen vlees die erin dreven. Het smaakte ons best. Wist je trouwens dat je overal bij het eten gratis water krijgt? dus daar maken we dankbaar gebruik, dat scheelt ons weer een drankje.

Tot slot nog naar de kyoto tower geweest, een hele hoge toren met uitkijkpost. Hier gingen we gelukkig met de lift naar boven en hebben we mooi over verlicht kyoto uitgekeken, want in Japan wordt het rond half zeven al donker. Dus dan gaan alle lampies aan.

Nog even lekker een keer gebadderd in het bad met appels, en hopelijk is er morgen een plek om jullie op de hoogte te houden, want we gaan naar een eiland vlak bij hiroshima!

Groetjes Katie en Anita


Katie bij de oranje poorten van de tempel
Een van de vossen bij de tempel


De roze kimono van katie (let op de schoenen, erg charmant)
Het avondeten van Katie
en een actiefoto!

4 opmerkingen:

  1. ha ha lekker eten he, noedels etc. Wat genieten jullie zeg! Er is ook heel veel te zien zo te lezen. O, o die volle koffers! Ik lach me suf over hetgeen jullie al vergaard hebben, geweldig!
    Ik geniet van jullie verhalen, heel leuk. Nou tot de volgende keer maar weer meiden, doei doei

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heyyy collega! Wat leuk dat alles te volgen is....heb met plezier alles zitten lezen.Ik hou jullie in de gaten ;-)
    groetjessss
    Yvette

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die oranje poorten lijken wel iets uit een strip boekje. Mooie foto. Ben blij dat jullie daar ook de kringloopwinkels hebben ontdekt.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een kimono aan binnen een minuut??? Da's knap! :) Dat is vast niet met de hele reutemeteut aan onderkleding etc. ;)

    BeantwoordenVerwijderen