woensdag 15 juli 2009

Op naar de onsen in Beppuuuuuu

Konban wa,
Smorgens werd moeders al vroeg wakker, maar katie lag nog een beetje gebroken in haar bed.
Daarom ging moeders alvast een wandeling maken, en deed katie nog even haar ogen dicht. Natuurlijk ging dat niet lang meer, dus katie buiten op zoek naar moeders. En zo zijn we elkaar even kwijt geraakt, want al is het eiland nog zo klein, er zijn genoeg verschillende paadjes.
Gelukkig elkaar weer tegengekomen in het hotel, terwijl moeders al hele nachtmerries had bedacht. Maar we stapten op tijd in de boot, en ook in de trein.

Op onze trein reis kwamen we weer twee spaanse vrouwtjes tegen die we zowel op miyajima als in hiroshima hadden gezien. Die waren aan het backpacken via spanje naar amsterdam en door naar japan. Niet veel later kwamen we aan in beppu, waar voor het station al de eerste heetwaterbron (onsen) te vinden was. Hier met 33 graden even je handen gespoeld in water van 40 graden. Het gaat om het idee.

We zaten weer in een japanse ryokan, dus met futon op de grond, maar een mooie ruime kamer. Beleefde mensen, weinig engels en we konden gelijk de baden reserveren waar we in konden gaan poedelen. Gelijk een fiets huren om beppu te verkennen. En daar gingen we weer, op de fiets. Richting zee, eerst verkeerdee richting, maar konden daarna wel keihard de berg af sjezen.
Heel stuk langs de zee gefiets en veel katten gezien.

We hadden het zo warm dat we snel het you me warenhuis in waren gevlucht. Hier was natuurlijk een heerlijke broodjes winkel met allemaal lekkere broodjes. En daarbij ook nog eens een grote en vooral goedkope supermarkt. Dus onze lunch bij elkaar gesjopt en voor het warenhuis alles opgegeten. Daarna nog langs een ander warenhuis gegaan en daar voor wat leuks voor moeders gekeken, maar nog niet gevonden. En Katie vond natuurlijk weer een game arcade waar ze op een grote trommel heeft geslagen op de maat van een uitgekozen liedje. In het japans, helaas was hij iets te groot voor de koffer.

En daarna italiaans gegeten bij de jolly-pasta. Moeders kreeg het natuurlijk weer voor elkaar dat ze het kleinste bordje had besteld, en katie had lekker kaassaussie pasta. Daarna snel terug naar onze ryokan want we moesten in bad! Een heerlijk ruim bad met aroma, wel gloedjeheet, dus eerst liters koud water erbij. Daar lekker in gepoedels en een glad huidje na afloop.

Daarna een weegschaal kunnen regelen om te kijken hoe zwaar de koffers al zijn, want daar was moeders erg benieuwd naar. Maar gelukkig we hebben nog wat speling.
Nog even tv gekeken naar Katies japanse serie die ze al de hele vakantie volgt, effkes lezen en daarna slapen
Groetjes Katie en Anita

Onze kamer in Beppu
Moeders met de fiets
En Katie met de ijzeren ros
Moeders voor de bloemenwinkel
En koffers wegen!

2 opmerkingen:

  1. o aniet wat zie je er uit! Prachtig, met kimono en zo'n gifgroene koffer, heb je een pruik op=

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lien, dat was de handdoek, moeders kwam net uit bad, en vond een weegschaal.
    Dat kan dus niet goed gaan, en hier het resultaat, hihi

    BeantwoordenVerwijderen